Снід – провідник біди

2018-12-01

/Files/images/2018_rk/DSCN2551.JPG

У Всесвітній день боротьби зі СНІДом та толерантного відношення до хворих та ВІЛ інфікованих,у Снігурівській районній бібліотеці ім.В.Бойченка разом з Районним товариством Червоного Хреста для старшокласників 3ОШ № 1 було проведено годину застереження «Снід – провідник біди».

Захід розпочала бібліотекар Зіньковська В.І, яка провела презентацію «Зупинемо СНІД, доки він не зупинив нас», ознайомила учнів з поняттями "СНІД" і "ВІЛ" та їх ознаками, сприяла вихованню почуття відповідальності за власну поведінку та веденню здорового способу життя, а також толерантному ставленню до ВІЛ-інфікованих людей.

Запрошений на захід завідуючий відділенням лікар- інфекціоніст Вітенко Я. В. розповів про деякі факти з історії СНІДу, коли з’явилося перше повідомлення про СНІД та як себе захистити від чуми ХХ століття.

Як наслідок, школярі отримали елементарні знання про СНІД, про основні шляхи зараження цією хворобою та заходи щодо її профілактики. Для ефективного засвоєння почутого матеріалу було представлено ще й тематичне повчальне відео «1 грудня – День боротьби зі СНІдом та толерантне відношення до ВІЛ – інфікованих», «Та ,що живе з ВІЛ».

Голова Районного товариства Червоного Хреста Баніт Т. А. розповіла про роль організації у профілактиці захворювання на СНІД.

Тематична книжкова виставка «Про СНІД. Ще раз і відверто» дала можливість присутнім ширше познайомитися з рекомендаціями про те, як вести здоровий спосіб життя.

По закінченню години застереження учні зрозуміли, що

ВІЛ/СНІДможе загрожувати всім, але якщо людина дбає про своє здоров’я, веде здоровий спосіб життя, живе за законамиморалі, має міцну сім’ю, ризик інфікування ВІЛ стає мінімальним.

/Files/images/2018_rk/DSCN2565.JPG

/Files/images/2018_rk/DSCN2562.JPG

/Files/images/2018_rk/DSCN2550.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi