Українська мова - мова єднання.

2018-11-13

/Files/images/2018_rk/DSCN2388.JPG

Українська мова - мова єднання.

9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено указом Президента України в 1997 році ,і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія.

Снігурівська районна бібліотека ім. В. Бойченка 9 листопада провела годину єдності «Українська мова - мова єднання» для учнів ЗОШ №1. Традиційно, до відзначення дня української писемності та мови, у бібліотеці оформлено книжкову виставку «Моя колиско,мова українська», представлено презентацію «День мови» , під час якої бібліотекарі дали змогу учням поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. Учням надали можливість перевірити свої знання з української мови, запросивши взяти участь в мовних змаганнях «Моя чудова українська мова!», яку проводили бібліотекарі .

Наприкінці заходу пригадали геніальні слова Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирають мову».

У залі линув сміх та мелодія українського слова. Все це створювало атмосферу свята та спокою. І на душі ставало неймовірно радісно, що українська мова є.

Приємно, що молоді захід сподобався. Адже хлопці і дівчата отримали чудову нагоду перевірити свої знання з української мови та дізнатися багато нового з історії її виникнення.

Кiлькiсть переглядiв: 200

Коментарi