• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Історичний віраж «Війна в Афганістані мовою цифр і фактів»

Історичний віраж «Війна в Афганістані мовою цифр і фактів»

2018-02-08

/Files/images/2018_rk/IMG_3898.JPG

Історичний віраж «Війна в Афганістані мовою цифр і фактів»

Традиційно 15 лютого вся Україна вшановує пам'ять воїнів , які загинули, виконуючи свій інтернаціональний обов’язок. Зустрітися з тими, хто вижив, згадати тих, хто загинув.

Багато з тих хто вижив в Афганській війні, пішли добровольцями в АТО. Цього разу боронити вже рідну землю..
8 лютого Снігурівська районна бібліотека ім. В.Бойченка провела історичний віраж «Війна в Афганістані мовою цифр і фактів» для учнів 9-х та 10-х класів ЗОШ №1,на який були запрошені рядовий воїн – інтернаціоналіст водій вч. в Кабулі Ніколайченко О.М. та А.В.Заєць екскуровод музею воїнів – інтернаціоналістів.

Ведуча заходу Зіньковська В.І. зробила короткий екскурс в історію, щоб нагадати присутнім про причини війни в Афганістані. У своїй розповіді вона зупинились на основних етапах військового протистояння, наголосила на тому, які людські втрати понесла Україна за криваве десятиріччя 1979-1989 років та презентувала книжкову виставку «Трагедія і подвиг Афганської війни».

Розповідь бібліотекаря супроводжувалась відео « Ми - інтернаціоналісти», «Хронологія війни : 1978 -1989 роки», пісня – ролик «Афганська війна».

Поетичні рядки поета – земляка В.Козлова , що прозвучали на зустрічі з вуст А.В.Зайця не залишили байдужим жодного, нагадавши, якою жорстокою була війна. Бібліотекар розповіла, що Снігурівщина має свій рахунок у сумній статистиці цієї війни – 2 молодих хлопців загинули – Сергій Діденко та Ярослав Пеншин.
Схилимо ж голови перед світлою пам’яттю тих, хто віддав своє життя, увійшовши убезсмертя.

Кiлькiсть переглядiв: 232

Коментарi