• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • « День Соборності України : відродження нації.»

« День Соборності України : відродження нації.»

2018-01-19

/Files/images/2018_rk/IMG_3656.JPG

« День Соборності України : відродження нації.»

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.
До цієї значної події у Снігурівській районній бібліотеці ім..В.Бойченка відбувся екскурс в історію «День Соборності України :відродження нації «. На заході були присутні : Гищак А.М., заступник голови Снгіруівської РДА, Худина Н.В., керуюча справами районної ради, Поскрипка О.Л., перший заступник міського голови, Вітенко Г.З., заступник міського голови, Рудчак А.С., член правління громадської організації «Фенікс»та учні старших класів ЗОШ№1 та ЗОШ №3.
А.С.Рудчак розповів присутнім про історичні події тих років, зазначив, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Школярі із зацікавленістю слухали історію виникнення свята, жваво розмірковували про поняття соборності України.
Під час заходу були використані відео-ролик : «Моя країна – Україна».

З 19 січня у читальному залі бібліотеки до Дня Соборності України відкрилась книжкова виставка « Соборність – з’єднання духовності та сили» .

/Files/images/2018_rk/IMG_3650.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 244

Коментарi