Сила нескорених

2017-10-14

/Files/images/den_zahisnika_vtchizni/22528114_1530693236996951_7868123716465545803_n.jpg

Сила нескорених

14 жовтня - значуща дата для громадян нашої України. В цей день українці відзначають три великі свята: день Святої Покрови Пречистої Богородиці, день Українського козацтва, день захисника України.

За легендою, у цей день військо давніх русів на чолі з Аскольдом взяло в облогу Константинополь. Мешканці міста в гарячій молитві звернулись до Божої Матері з проханням про порятунок. Богородиця з’явилася перед людьми та вкрила їх своєю Покровою (омофором). Після цього вороги вже не могли побачити цих людей.

Українське козацтво має довгу уславлену історію. Перші офіційні згадки про козаків можна знайти ще у 1492 році. Саме тоді запорожці нанесли нищівну поразку турецькій воєнно-морській галері і визволили з полону своїх побратимів.

Свято День захисника України офіційно встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента «…З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві та на підтримку ініціативи української громадськості».

Всі ці свята відзначили в бібліотеках Снігурівської ЦБС культурно - просвітницькими заходами під гаслом «Сила нескорених»:

Козацькі забави «Ми роду козацького діти» - Промінська, патріотична година "Героїв слава живе у віках"- Олександрівська, хронограф «Портретна галерея - Гетьмани України» - Центральна, патріотична година «Відчайдушні козаки – наша слава на віки» - міська,година мужності «Тепло долонь і серця – захисникам України» - Новотимофіївська, відео перегляд «Слава козацька не вмре, не загине» - Калинівська,урок юного патріота «Мандри до козацьких скарбів» - Киселівська, літературно-музична композицію «Незламні герої» -Новокиївська, урок патріотичного виховання «Героїзм та мужність ідуть поруч» - ДРБ, історичний ретроперегляд « Слава козацька не вмре не загине», урок мужності « За Україну, за її волю» - ЦРБ.

Після закінчення заходів бібліотекарі разом з учнями шкіл відвідали та привітали з святом - Днем захисника України учасників АТО.

28 сен, 10:11
Кiлькiсть переглядiв: 290

Коментарi