• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Історико-літературна година «Хай же змилується доля, і майбутнє буде без війни» присвячена пам'яті жертв Другої світової війни

Історико-літературна година «Хай же змилується доля, і майбутнє буде без війни» присвячена пам'яті жертв Другої світової війни

2017-05-03

/Files/images/den_peremogi/IMG_0415.JPG

У травневі дні Україна відзначатиме 72-гу річни­цю Перемоги над нацизмом у Європі та завершення Другої світової війни згадуючи всіх, чиє життя забрала війна.

Історико-літературна година «Хай же змилується доля, і майбутнє буде без війни» присвячена пам'яті жертв Другої світової війни - це лише маленька часточка великої данини пошани полеглим. Це день поклоніння , встановлення поваги і шани усім борцям проти нацизму. Вся Європа, весь світ в цей день вшановують пам'ять загиблих у Другій Світовій війні. Напередодні цього свята в Районному будинку культури Снігурівська міська бібліотека разом з історико - краєзнавчим музеєм та районною бібліотекою ім. В. Бойченка за участю учнів 9 ,10 класів ЗОШ № 1, 2 . 3. 4 зустрілися з ветераном війни нашого міста: учасником війни, головою ветеранської ради В.А.Назаровим, заступником голови ветеранської ради - І.І.Мазур, секретарем президії ради ветеранів - Л.А. Рудь.

Для нас це історія, але для наших дідусів та бабусь — це части­на життя, та найчорніша смуга долі, що й досі озивається у серці смутком і болем.

Торкнімося і ми сьогодні тих подій, щоб не забувати, щоб пам'ятати, бо в того народу, що не знає своєї історії, не може бути і майбутнього. На закінчення Л.А.Рудь прочитала вірша "Діти війни".

Низько вклоняємося та вшановуємо память загиблих хвилиною мовчання.

Події тих днів не повинні згаснути в народній пам’яті. Про це нагадуватимуть меморіальні дошки, пам’ятники. Та найголовніший меморіал – людська пам’ять, відображена в книгах. У читальному залі районної бібліотеки представлена книжкова виставка " Свято,що гуртує покоління», в міській бібліотеці -" 1939-1945. Памятаємо.Перемагаємо ," які допоможуть більше дізнатися про боротьбу нашого народу проти фашизму та вшанувати пам’ять наших дідів та прадідів.

/Files/images/den_peremogi/IMG_0417.JPG

/Files/images/den_peremogi/IMG_0416.JPG

/Files/images/den_peremogi/IMG_0397.JPG

/Files/images/den_peremogi/IMG_0388.JPG

/Files/images/den_peremogi/IMG_0387.JPG

/Files/images/den_peremogi/20170503_150837.jpg



Кiлькiсть переглядiв: 237

Коментарi