• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Семінар - практикум «Професійні складові діяльності публічної бібліотек в ОТГ».

Семінар - практикум «Професійні складові діяльності публічної бібліотек в ОТГ».

2019-05-15

/Files/images/2019_rk/DSCN4184.JPG

Семінар - практикум «Професійні складові діяльності публічної бібліотек в ОТГ».

Про децентралізацію, реорганізацію та активну бібліотечну позицію йшлося під час семінару-практикуму для бібліотекарів Снігурівської ЦБС, який відбувся 15 травня у стінах Снігурівської центральної районної бібліотеки ім..В. Бойченка .

Захід відкрила директор Снігурівської ЦБС Косій А.А.., яка наголосила на важливості професійного підходу до організації діяльності публічних бібліотек в ОТГ та зміцнення їхніх позицій у громаді.

Про те як зацікавити навіть найвибагливішого читача розповіла заступник директора по роботі з дітьми Хіміченко К.Б..

Методист Євдокимова І.Р. надала рекомендації щодо формування планово-звітної документації, звернула увагу на електронну звітність бібліотек у сервісі ЕСМаР.

Бібліотекарі відділу комплектування Ткаченко А.І., Маврич О.І. ознайомили працівників бібліотек з послідовністю дій при придбанні та оформленні літератури, періодичних та електронних видань, з правилами списання загубленої, зношеної, застарілої літератури.

Підсумовуючи усе сказане і почуте, учасники семінару дійшли спільного висновку. Бібліотеки повинні існувати і розвиватись, незалежно від того, які зміни і перетворення переживає суспільство в той чи інший момент. Лише завдяки невтомній праці та активному діалогу бібліотекаря з представниками територіальних громад, книгозбірня зможе зберегти статус соціально-інформаційного і культурного осередка місцевої спільноти.

Кiлькiсть переглядiв: 254

Коментарi