100 років Соборності України

2019-01-21

/Files/images/2019_rk/DSCN3127.JPG

100 років Соборності України

«Соборність України – запорука єдності держави» - під таким гаслом Україна відзначає столітній ювілей Акта Злуки . 100 років тому, 22 січня 1919 року, Українська Народна Республіка та Західно - Українська Народна Республіки об’єдналися в одну державу. 100-річний ювілей є чудовою нагодою ще раз згадати, як багато звершень, традицій та любові до рідної землі об'єднує наші серця.

До цієї значної події Снігурівська районна бібліотека ім.В.Бойченка провела для учнів 9-х класів ЗОШ №3 та учнів Снігурівського професійного ліцею групи №111історичний відео-екскурс «День Соборності : мовою фактів і документів». На заході був присутній директор ЗОШ №3 Ю.В.Голдун, який розповів присутнім про історичні події тих років, зазначив, що ΙV-ий Універсал Центральної Ради – це одна з вершин державотворчої її діяльності, яка протягом короткого часу привела Україну до повної самостійності. Школярі з зацікавленістю слухали історію виникнення та створення соборної України, жваво розмірковували про поняття соборності України.

Захід проводився з метою виховання у учнів почуття національної гідності, гордості за свою Батьківщину та народ, повагу до культурних цінностей літературної спадщини та історії власного народу. Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу.

Учням було запропоновано презентацію «100 років Акту Злуки. Коротка історія», відеофільми «День Соборності», «День Соборності-від початку до сьогодні» та знайомство з тематичною книжковою виставкою «Соборна мати Україна, одна на всіх як оберіг!».

На завершення з великим задоволенням учні взяли участь у флеш мобі «Моя країна - Україна».

/Files/images/2019_rk/IMG_20190118_142222.jpg

/Files/images/2019_rk/DSCN3164.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 229

Коментарi