• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Урок-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «І не забути синів землі, що відвели вогонь».

Урок-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «І не забути синів землі, що відвели вогонь».

2018-12-14

/Files/images/2018_rk/DSCN2738.JPG

Однією з трагічних подій в історії України і всього людства, що відбулась у ХХ столітті, стала аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС, а день 26 квітня 1986 року став гірким, як полин. Масштаби катастрофи могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність та самопожертва учасників ліквідації, і в тому числі наших земляків та співвітчизників. ...

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь. В Снігурівській районній бібліотеці ім..В.Бойченка проведено урок-вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС «І не забути синів землі, що відвели вогонь».

Учням було представлено відео-презентацію «Вони першими ринулись в бій…», присвячену бійцям першої шеренги, які зупинили розбурхану стихію некерованої ядерної реакції і зробили вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи.

До цієї трагічної дати в бібліотеці оформлено книжкову виставку «Обпалені мирним атомом».

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих під час ліквідації найстрашнішої аварії людства.

Ми глибоко вдячні всім учасникам ліквідації наслідків найбільшої техногенної катастрофи на планеті ХХ століття, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в тих екстремальних обставинах.

Хай залишиться в минулому й ніколи не повториться жах Чорнобильської катастрофи, а пам’ять про ті події навчить нас цінувати мир, спокій і процвітання.

/Files/images/2018_rk/DSCN2735.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 111

Коментарi